Du skal bruge
1/2 l vand
1 dl eddike
4 æg
lidt røgesmuld
1 spsk Thai Lemon
2 spsk tørrede brændenælder
salt og peber
1 tsk brændenældesalt
Sådan gør du
Bring en gryde med vand i kog. Tilsæt eddike og pisk, så det hvirvler. Læg ét udslået æg i ad gangen, og sørg for, at det hvirvler, så hviderne kommer rundt om blommen. Tag æggene op efter et minut, og læg dem på en rist på bagepapir til afkøling.
Tag nu en foliebakke frem og drys røgesmuld, Thai Lemon og tørrede brændenælder i bunden.
Læg så en lille rist, eller sølvpapir med huller i, over vores røgesmuld – på den måde kommer æggene ikke til at ligge direkte på smuldet.
Placer de pocherede æg forsigtig på sølvpapiret. Hæld lidt sprit ved smuldet, og sæt ild til med en tændstik, så det ryger stille og roligt.
Dæk bakken med folie, og lad det ryge i max to minutter. Sæt herefter bakken i ovnen i ca. fem minutter ved 85 °C.
Tag efter de fem minutter æggene ud af ovnen, og kom dem forsigtigt i en lille skål. Krydr med brændenældesalt. Så er der sgu' æg med kant, røg og kærlighed!