Du skal bruge
2 pasteuriserede æggeblommer
¼-½ tsk salt
1 knivspids hvid peber
1½ spsk citronsaft eller hvidvinseddike
3 dl god madolie (ex. majsolie)
eventuelt ½ tsk dijonsennep
Sådan gør du
Vigtigst af alt når du skal lave mayonnaise, er, at både æggeblomme og olie har stuetemperatur, ellers vil det skille.
Rør æggeblomme med salt, peber, citronsaft og eventuelt dijonsennep. Under kraftig omrøring med piskeris tilsættes olie, først en teskefuld ad gangen, herefter under fortsat omrøring tilsættes resten af olien i en tynd stråle.
Mayonnaisen kan evt. krydres med:
1) Finthakkede soltørrede tomater i olie + lidt tomatpuré
2) Hakkede kapers
3) Grovkværnet pebermix og hakket dild
Tip:
Bliver mayonnaisen for stiv inden al olien er tilsat, kan du tilsættes et par dråber vand.