Du skal bruge
4 kokotter (8 cm i diameter)
25 g smør
2 spsk mel
3 dl lunet letmælk
frisk muskatnød
salt
peber
100 g frossen spinat
100 g kogt skinke i tern
4 æg
40 g revet gratineringsost
Tilbehør:
400 g groft nybagt brød
300 g revne gulerødder
frisk timian
Sådan gør du
Varm ovnen op til 200 °C.
Smelt smørret i en gryde, og lad det bruse af uden at brune. Rør melet i og lad det bage af i gryden. Hæld den lune mælk i melblandingen lidt af gangen og pisk til en ensartet og glat konsistens. Smag til med revet muskatnød, salt og peber.
Smelt smørret i en gryde, og lad det bruse af uden at brune. Rør melet i og lad det bage af i gryden. Hæld den lune mælk i melblandingen lidt af gangen og pisk til en ensartet og glat konsistens. Smag til med revet muskatnød, salt og peber.
Kom spinat og skinketern i og fordel blandingen i 4 smurte kokotter. Slå ét æg ud over hver.
Kom kokotterne i et ovnfast fad med vand, så det dækker halvdelen af kokotterne. Bages i 10-12 minutter. Tænd herefter ovngrillen og kom gratineringsost på. Grill til osten er gylden.
Pynt med frisk timian.
Pynt med frisk timian.
Tilberedingstid i alt: 40 minutter.
Servering:
Servér med groft brød og gulerodssalat.