Æg i cocotte

med spinat og skinke


  • AEG COCOTTE
Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)

Sværhedsgrad:

  Udskriv opskrift

Du skal bruge

4 kokotter (8 cm i diameter)

25 g smør

2 spsk mel

3 dl lunet letmælk

frisk muskatnød

salt

peber

100 g frossen spinat

100 g kogt skinke i tern

4 æg

40 g revet gratineringsost


Tilbehør:

400 g groft nybagt brød

300 g revne gulerødder

frisk timian

Sådan gør du

Varm ovnen op til 200 °C.

Smelt smørret i en gryde, og lad det bruse af uden at brune. Rør melet i og lad det bage af i gryden. Hæld den lune mælk i melblandingen lidt af gangen og pisk til en ensartet og glat konsistens. Smag til med revet muskatnød, salt og peber.

Kom spinat og skinketern i og fordel blandingen i 4 smurte kokotter. Slå ét æg ud over hver.

Kom kokotterne i et ovnfast fad med vand, så det dækker halvdelen af kokotterne. Bages i 10-12 minutter. Tænd herefter ovngrillen og kom gratineringsost på. Grill til osten er gylden.

Pynt med frisk timian.

Tilberedingstid i alt: 40 minutter.

Servering:
Servér med groft brød og gulerodssalat.