Snakkesnegle


  • Snegleweb
Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

2 dl mælk
50 g gær
1 dl Karolines Køkken smør- & rapsolie
2 æg
½ tsk stødt kardemomme
2 spsk sukker
½ tsk groft salt
550 g hvedemel
150 g nøddecreme, f.eks. nutella
1 tsk stødt kanel

Pensling:
Sammenpisket æg

Sådan gør du

Lun mælken (lillefingervarm). Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen sammen med en grydeske. Dæk skålen med f.eks. et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 dele. Rul hver del til en firkant (ca. 25 x 40 cm). Smør nøddecreme på dejen og drys med kanel. Rul dejpladerne fra den lange side til roulader, og skær hver roulade i ca. 15 stykker. Læg sneglene på plader med bagepapir - bøj den yderste dejende ind under sneglen.

Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med æg og bag dem midt i ovnen. Sneglene kan fryses. Lun dem inden servering.

Bagetid: Ca. 10 min. 225 °C

Tip:

Prøv et andet fyld af 150 g blødt smør, 1dl sukker og 2 spsk stødt kanel.