Du skal bruge
Dej:
250 g sukker
3 æg
125 g mel
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
cirka 20 mandler
Fyld:
500 g jordbær
2½ dl fløde
Pynt:
2½ dl fløde
cirka 10 mandler
5 friske jordbær
Sådan gør du
Dej:
Pisk sukker og æg hvidt og skummende. Rør mel, bagepulver og vaniljesukker i.
Tag et stykke bagepapir (cirka 40x35 cm), buk det cirka 2 cm op i hver side og buk hjørnerne sammen. Smør bagepapirformen, sæt den på en bageplade og hæld dejen i. Drys smuttede mandler i dejen og bag rouladen til den er lysebrun, cirka 10 minutter ved 200° C.
Afkøl rouladen let og vend den over på et stykke sukkerbestrøet bagepapir. Tag forsigtig bagepapiret, som rouladen er bagt i, af – og rul rouladen sammen med det sukkerbestrøede papir.
Fyld:
Rul rouladen helt ud, når den er helt afkølet. Fyld med skiveskårne jordbær og flødeskum, rul rouladen sammen igen. Sæt rouladen på køl indtil den skal serveres.
Pynt:
Pynt rouladen med flødeskum, ristede mandler og jordbær.
Tip:
Rouladen kan med fordel laves i god tid og kan fryses med fyld.