Roulade

med jordbær


  • Roulade Med Jordbær 612Px
Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Dej:

250 g sukker

3 æg

125 g mel

1 tsk bagepulver

2 tsk vaniljesukker

cirka 20 mandler


Fyld:

500 g jordbær

2½ dl fløde


Pynt:

2½ dl fløde

cirka 10 mandler

5 friske jordbær

Sådan gør du

Dej:
Pisk sukker og æg hvidt og skummende. Rør mel, bagepulver og vaniljesukker i.

Tag et stykke bagepapir (cirka 40x35 cm), buk det cirka 2 cm op i hver side og buk hjørnerne sammen. Smør bagepapirformen, sæt den på en bageplade og hæld dejen i. Drys smuttede mandler i dejen og bag rouladen til den er lysebrun, cirka 10 minutter ved 200° C.

Afkøl rouladen let og vend den over på et stykke sukkerbestrøet bagepapir. Tag forsigtig bagepapiret, som rouladen er bagt i, af – og rul rouladen sammen med det sukkerbestrøede papir.

Fyld:
Rul rouladen helt ud, når den er helt afkølet. Fyld med skiveskårne jordbær og flødeskum, rul rouladen sammen igen. Sæt rouladen på køl indtil den skal serveres.

Pynt:
Pynt rouladen med flødeskum, ristede mandler og jordbær.

Tip:
Rouladen kan med fordel laves i god tid og kan fryses med fyld.